Topp 3 feil med stillingsannonser

stillingsannonse

De siste årene har finn.no ligget ute med +- 15.000 stillingsannonser i snitt pr dag. Selv om det er mange andre kanaler man kan bruke i dag som Linkedin, Facebook e.l. er det nok fortsatt slik at de fleste benytter finn.no. Som en aktiv bruker av finn.no ser vi stadig eksempler på annonser med feil og / eller mangler som vil gjøre at sannsynligheten for at du treffer målgruppen din går ned. Her nevner vi de 3 vanligste:

Det søkes etter svært spesiell sammensetning av kompetanse

Mange har gjort seg opp en mening av hva slags kandidat de ser etter og lister opp en lang rekke egenskaper de søker etter for å tiltrekke seg superkandidaten. Dessverre er realiteten slik at ingen er best på alt og det er også vanskelig å finne kandidater med nesten selvmotsigende egenskaper. Her er noen eksempler:

“Vi søker en utadvendt selger som trives i sitt eget selskap”
Hvis man søker en utadvendt person er det kanskje litt urealistisk å forvente at denne personen skal trives med å jobbe alene?

“Vi ønsker en fleksibel og nøyaktig person”
Fleksibilitet og nøyaktighet kan i mange tilfeller oppfattes som motsigende. Fleksibilitet forbindes ofte med hoppe fra det ene til det andre, finne nye løsninger, ikke behov for å være så grundig, mens nøyaktighet er mer presisjonsarbeid, grundighet og fokus.

Annonseteksten er for detaljert

Det er ikke alle nyanser og detaljer som er så enkle å beskrive med ord. Kanskje er det heller ikke nødvendig. Når en tanke, idé eller lignende skal overføres til en annen part er det ofte lettere å gjøre dette muntlig enn skriftlig. Derfor er det ikke nødvendig å beskrive alle jobbens detaljer i stillingsannonsen, men heller opplyse om nok til at det vekker interesse hos kandidatene. Står det altfor mye tekst i en annonse kan det virke avskrekkende på potensielle søkere både fordi stillingen kanskje virker langt mer krevende og omfattende enn den faktisk er, og fordi det er stor sannsynlighet for at mange av kandidatene ikke treffer på alle punktene som er utlyst.

Annonseteksten er ikke tilpasset stillingen

Dessverre dukker det altfor ofte opp stillinger der det søkes etter en bestemt kandidat, men at det er tydelig at erfaring og egenskaper er klippet inn fra en annen annonse. Da dukker det blant annet opp feil som i punkt 1. Det er så klart helt i orden å klippe, lime, låne og ta fra egne og andre annonser, men sørg for at det du bruker likevel er gjennomtenkt og fjern det som ikke passer. Sørg også for å lese grundig igjennom før du legger ut annonsen slik at innholdet virker fornuftig og flyter godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *