Hvordan takle å miste jobben

dreamjob

Å miste jobben er sjelden en hyggelig opplevelse – verken for de som mister jobbene sine eller de som blir nødt til å si opp eller permittere sine medarbeidere, men i dagens arbeidsmarked er det dessverre flere og flere som har sett seg nødt til å nedbemanne. I en slik situasjon er det viktig at man ikke går helt i kjellern, men prøver å forholde seg til realiteten og gjøre det man kan for å forbedre situasjonen. Her skal vi komme med noen tips som kanskje kan hjelpe.

Tenk positivt – det finnes muligheter der ute

Det finnes i skrivende stund over 15.000 ledige stillinger på finn.no. Dette er riktignok en del færre enn de ca 90.000 som var arbeidsledige pr mars 2016, men stillingene på finn.no er for det første bare et øyeblikksbilde fra akkurat den dagen vi skrev dette innlegget. Nye stillinger blir utlyst daglig. For det andre finnes det mange ledige stillinger som ikke blir utlyst på finn.no. Mange benytter seg kun av NAV sine stillingsannonser, noen bruker kun facebook, og noen utlyser ikke stillinger i det hele tatt, men baserer seg på å bruke sitt eget nettverk. Selv om du kanskje konkurrerer med mange andre så er sannsynligheten stor for at du finner en jobb som kan passe for deg.

Ha et åpent sinn

Ingen vet hva morgendagen bringer. Hvis du takker ja til alle muligheter som byr seg øker du sjansen for å finne en jobb du trives med. Blir du tilbudt jobber du tidligere kanskje ikke ville vurdert, bør du kanskje nå takke ja. Man vet aldri hvordan en jobb er før man har prøvd, og ved å takke ja til mulighetene som tilbys vil det kanskje være første skritt til en enda mer spennende jobb i fremtiden.

Nå har du sjansen til å bli kvitt gamle irritasjonsmomenter

Uansett hvor godt du trivdes i forrige jobb så er det alltid noe som det er greit å slippe å forholde seg til lenger. Kanskje du hadde noen kollegaer du ikke likte så godt? Kanskje du hadde ubekvemme arbeidstider? Kanskje du hadde lang reisevei? Hvis du tenker deg om er det helt sikkert flere ting du faktisk kan være glad for at du ikke lenger trenger å forholde deg til.

Endelig kan du gjøre det du har drømt om lenge

Mange sitter med en eller annen drøm inne i seg som de lenge har ønsket å gjennomføre. Dette kan være en lengre reise til eksotiske land, en gründerdrøm du ønsker å sette til livs eller kanskje du rett og slett har tenkt på å bytte jobb uansett? Uansett hva det er så har du nå en fin anledning til å gjøre de endringene du tidligere kanskje ikke har turt å gjøre i frykt for å si fra deg en trygg jobb.

Uansett hva du gjør så er aldri feil å være optimist og tenkte positivt. Holder du motet og aktivitetsnivået oppe så vil det dukke opp gode muligheter etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *