6 tips for produktive medarbeidere

produktive medarbeidere

Å opprettholde produktive medarbeidere kan ofte være svært utfordrende for en leder. En rekke variabler spiller inn og er med å på å stjele fokus og produktivitet fra dine kostbare ansatte. Vi har her listet opp noen tips for å opprettholde produktiviteten. Det kan være greit å ha på lur en dag du er tom for ideer.

Fjern forstyrrende elementer

Er det en radio som står på i nærheten av der en medarbeider skal sitte å skrive? Kommer det stadig kollegaer innom pulten for å småprate eller spørre om hjelp? Er Facebook tilgjengelig til enhver tid? Selv om mange hevder å jobbe bedre mens de hører på musikk, eller at å hjelpe andre medarbeidere bare er hyggelig så er det ikke til å komme unna at dette svært ofte kan gjøre at den ansatte mister fokus på det hun egentlig skal bruke tiden på. Sørg derfor for å tilrettelegge slik at de ansatte kan sitte på et stillerom der man kan jobbe uforstyrret.

Sett sammen grupper som utfyller hverandre og jobber bra sammen

I en perfekt verden er personlig kjemi helt irrelevant i arbeidssammenheng. Dessverre er det ikke slik arbeidslivet fungerer og det er derfor en god ide å prøve sette sammen team som trives med hverandre og utfyller hverandre godt. Det er ikke noen hemmelighet at mennesker som ikke liker hverandre også har vanskelig for å samarbeide, men det betyr ikke at man dermed bør sette sammen “bestekompisene” heller. Det viktigste er å finne en mellomting – de som respekterer hverandre nok til å fokusere på å få jobben gjort uten at man begynner å snakke for mye om hva som skjedde i helgen e.l.

Opprett oppnåelige målsetninger i samarbeid med dine medarbeidere

Målsetninger er sunt og motiverende, men hvis de ikke er oppnåelige kan det fort bli en demotiverende faktor. I forkant av arbeidet som skal utføres kan det være en god ide å gå igjennom målsetningen med teamet ditt og i samarbeid sette opp delmål som må oppnås i løpet av oppgaven. Dette kan gjøre arbeidet mer motiverende, men skaper også mer eierskap til jobben.

Motiver

Sørg for å skryte når noe er bra. Korriger det som er mindre bra og hjelp de ansatte i ny retning. Repeter.

Sørg for fungerende / oppdaterte verktøy

Noe av det mest irriterende som finnes er å måtte jobbe på en PC som hele tiden kræsjer eller låser seg, bruke en batteridrill som ikke er sterk nok til skruene som skal settes inn eller på annen måte måtte jobbe med et arbeidsverktøy som ikke fungerer som det skal. Sørg derfor for at maskiner som må brukes for å få jobben gjort er velfungerende og oppdaterte.

Sørg for et høyt aktivitetsnivå

Det sies at skal du få noe gjort så gå til en som har mye å gjøre. Du har sikkert opplevd det selv: når du har lite å gjøre er det lett å bli lat og det kan være tungt å sette i gang med nye oppgaver. Når du har mye å gjøre flyter oppgavene og dagen som en lek og du får utført en haug med oppgaver på kort tid. Dette fenomenet gjelder for dine ansatte også. Utnytt det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *