6 grunner til å sette bort rekrutteringsjobben

outsource-rekruttering

For mange kan det være en god løsning å gjøre hele rekrutteringsjobben selv. Her har vi listet opp 6 grunner til at du bør la noen andre gjøre jobben for deg:

  1. Ingen oppstartskostnader

Med mindre man kun bruker egne kanaler for å utlyse stillingen vil det fort koste mellom 10-15.000,- å utlyse en stilling på finn.no og / eller lignende kanaler. De aller fleste rekrutteringsbyråer vil gjøre denne jobben gratis.

  1. Ingen annonse

Setter du bort jobben til et rekrutteringsbyrå vil de utarbeide annonsen ut i fra informasjonen de får fra deg. Ofte kan det være en fordel at en tredjepart lager annonsen ettersom han / hun kanskje har en annen tilnærming til saken og har lang trening i utarbeiding av stillingsannonser.

  1. Håndtere henvendelser fra søkere

De som har ansatt folk vet at det ofte kan komme svært mange henvendelser fra søkere på telefon eller e-post. Dette kan ta mye tid og ressurser og er helst noe man vil slippe i en ellers så hektisk hverdag. Setter du bort jobben til et rekrutteringsbyrå vil de ta seg av alle disse henvendelsene.

  1. Gå igjennom CV’er

Her gjelder akkurat samme forhold som i punkt 3 bortsett fra det å gå igjennom CV’er tar enda lenger tid enn å besvare henvendelser.

  1. Intervjuer

Foruten tidsaspektet involvert i intervjuer, slik som i punkt 3 og 4, kreves det en del trening for å beherske intervjusituasjoner på en god måte. Noen er så heldige og har mye erfaring innen dette, mens mange andre rekrutterer kanskje bare en gang eller to i året, eller sjeldnere. Et rekrutteringsbyrå gjør dette hver dag og har derfor god trening og er oppdaterte på hvilke metoder og kanaler som fungerer best.

  1. Papirarbeid

Det er som regel mye papirarbeid involvert i rekrutteringsprosesser. Selv om de fleste nå sender CV’er elektronisk skal de likevel håndteres på et vis – noe som krever tid og ressurser. Setter du bort jobben får du kun noen få CV’er med kandidater som er sannsynligvis treffer profilen du er ute etter ganske bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *