5 tips som kan lede til fast jobb

registrer deg her

Selv om de fleste av våre kunder henvender seg til oss fordi de har midlertidige behov for arbeidskraft, er det mange av våre vikarer som ender opp i fast stilling hos den de er utleid til. Det kan hende bedriften du jobber for trenger flere faste ansatte etter hvert, at noen faste ansatte slutter, eller andre årsaker. Under har vi listet opp 5 tips som kan øke sannsynligheten for at du får fast ansettelse i bedriften du er utleid til.

1. Forstå ditt ansvar og dine arbeidsoppgaver

Sørg for at du er helt sikker på hva som forventes av deg og hva dine arbeidsoppgaver består av. Er du i tvil så spør heller en gang for mye enn en gang for lite. Ofte kan beskjeden som gis fra oppdragsgiver virke enkel nok, men så kan det vise seg at oppdragsgiver har ment noe annet enn det han eller hun faktisk sa. Det kan derfor være en god rutine å repetere med dine egne ord det oppdragsgiver har forklart deg slik at du kan få bekreftet at du har forstått oppgaven riktig.

2. Gjør en ekstra innsats når du jobber

Selv om du utfører alt som forventes av deg kan det være du har tid og mulighet til å gjøre mer enn det oppdragsgiver har bedt om. Spør gjerne din oppdragsgiver om det er andre oppgaver som du også kan utføre. Dette viser at du både kan og vil gjøre mer, og skaper et veldig positivt inntrykk overfor arbeidsgiver.

3. Kom presis

Alle kan komme for sent en gang i blant, men dersom det blir en vane kan det fort bli irriterende for de du jobber med. Hvis du har vanskelig for å stå opp om morgenen – bruk to vekkerklokker, hvis du alltid må løpe til bussen – stå opp 10 minutter tidligere, hvis du ofte blir sittende fast i trafikken – dra hjemmefra tidligere eller vurder kollektiv transport. Dette kan virke som litt banale forslag, men det er ofte ikke mer komplisert enn som så.

4. Gjør deg tilgjengelig

De fleste av våre kunder har et uforutsigbart behov for arbeidskraft. De kandidatene som alltid svarer ja, på våre henvendelser om å jobbe viser oss og kunden at de virkelig VIL jobbe. Det utstråler en positiv innstilling og er noe kundene vil legge merke til. Folk som VIL jobbe er ettertraktet i arbeidsmarkedet.

5. Vær positiv og imøtekommende

… eller enda enklere – vær hyggelig. Det er utrolig hvor langt man kan komme med en hyggelig fremtoning overfor de du jobber for og med. Så klart spiller evner og kompetanse en viktig rolle, men hvis du kunne velge mellom å jobbe med en dyktig, men utrivelig person eller en dyktig og hyggelig person – hvem ville du valgt?

Vi håper disse tipsene var nyttige og at de kan hjelpe deg inn i en fast stilling.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *