4 tips for å tiltrekke gode kandidater

gode_kandidater

Hvordan kan jeg tiltrekke gode kandidater? Alle som driver sin egen bedrift eller på annen måte har ansvar for å generere resultater gjennom andre, har vel stilt seg dette spørsmålet. Under har vi listet opp 4 ting du kan gjøre for å tiltrekke deg dyktige jobbsøkere:

1. Er bedriften din spennende / interessant nok for søkende kandidater?

Ville du søkt deg til jobben du utlyser? Hvorfor det / hvorfor ikke? Ofte kan det være en gode ide å stille seg selv noen enkle spørsmål og prøve å se seg selv fra utsiden. Hvis du kan definere hva som er bra med bedriften du jobber i / eier bør du sørge for å få dette fram i stillingsannonsene.

2. Er oppgavene utfordrende nok?

En av de vanligste årsakene til at folk bytter jobb er mangel på utfordringer i nåværende jobbsituasjon. Under intervjuet er det derfor lurt å lytte til årsaken til at kandidatene ønsker å skifte beite. Kan du tilby utfordringer de savner i nåværende jobb kan det være en avgjørende faktor for om de ønsker å begynne å jobbe for deg.

3. Definer hvilken kompetanse du ser etter og søk etter nettopp den

Få frem allerede i stillingsannonsen hvilken kompetanse og egenskaper dere dere ser etter. Velg bort “nice to have” og fokuser på det som er et absolutt krav. Selv om det kan virke som en god idé å skrive at man f.eks. “både må være utadvendt, men samtidig trives med en jobb der man er mye alene” vil dette bare gjøre annonsen mer ullen.

4. Les CV’ene grundig

Mange er gode på å skrive CV’er, mens andre har sine styrker andre steder. Vi har sett mange eksempler på kandidater som sender inn rotete og uoversiktlige CV’er, men som viser seg å være topp kandidater likevel. Les derfor nøye igjennom og kall heller inn en kandidat for mye enn en for lite.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *