4 grunner til å jobbe via et bemanningsbyrå

Det finnes mange gode grunner til å jobbe via et bemanningsbyrå. Her nevner vi 4.

1. Du kommer deg inn på jobbmarkedet

Det er bedre å gjøre noe enn å sitte stille og vente. Selv om du egentlig søker fast jobb og har en klar idé om hva slags jobb du ønsker deg kan det hende at det tar en stund før denne muligheten dukker opp. I mellomtiden kan det være lurt å ta på seg engasjementer via et bemanningsbyrå. Ikke bare tjener du penger, men du eksponerer deg for flere potensielle arbeidsgivere. Mange av de er kontinuerlig i ansettelsesmodus, men utlyser ikke stillinger eksternt. De ansetter heller innleide kandidater hvis de ser at det fungerer bra.

I hvis du blir gående flere måneder ledig før drømmejobben du egentlig søker etter dukker opp, er det mye bedre å kunne vise til at du i mellomtiden har holdt deg aktiv. Hvis du på CV’en din kan skrive at du de siste 4 mnd har jobbet på «forskjellige oppdrag for Bemanningsbyrå X» vil dette se MYE bedre ut enn om det var et hull i den samme perioden. Arbeidsgivere liker å se at potensielle ansatte velger å være aktiv fremfor å sitte stille å vente.

2. Du får prøvd nye ting

Vi har opplevd mange eksempler på kandidater som har en klar tanke om hva de ønsker seg, men som har endt opp med å takke ja til fast jobb innen en helt annen bransje etter at de har jobbet for kunden en stund. Det kan være mange grunner til dette, men en av de er i alle fall at de har innsett at det finnes andre bransjer/jobber som kan være vel så spennende som den de egentlig hadde sett for deg å jobbe i. Etter å ha prøvd det ut trives de svært godt og velger derfor å endre litt på planene.

3. Du treffer nye mennesker

Det å treffe nye mennesker trenger ikke nødvendigvis ha så mye med å tilfredsstille sine sosiale behov å gjøre. Det kan være andre fordeler med dette. F.eks. kan det hende du møter folk med en spennende bakgrunn, noen som har reist steder du selv ønsker å reise til, noen som har jobbet i en bransje du vurderer å søke deg til, eller andre ting. Å lære om andre folk og deres erfaringer kan gjøre dine egne beslutninger om tilsvarende emner lettere å ta.

4. «Lediggang er roten til alt ondt»

Dette er et gammelt, men godt ordtak. Å være inaktiv er sjelden godt for noe. Kropp og hjerne trenger å bli brukt og det er viktig å få tilfredsstilt disse behovene. Man har lett for å bli  lat, tiltaksløs, kjeder seg, får dårlig samvittighet eller lignende. Prøv heller å hold deg aktiv og fortsett å søk jobber, enten de er korte eller langvarige. Det er bedre for din fysiske og psykiske helse.

Del innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email